Kapotte stokken doorn in het oog van de penningmeester

Rate this item
Thursday, 15 November 2012 09:59

Het volgende stukje komt uit de “Reveille” van april 1967.  De “Reveille” is heel lang het clubblad van Wilhelmus geweest. In 1967 was Leen de Groot penningmeester. De opvatting die hij had en de huidige penningmeester Hans Kok verschillen niet veel. Dit jaar bleek dat Hans vond dat de snarespelers te veel stokken kapotslaan en daarom niet meer bereid is om stokken te betalen. Kortom: er is nog niet veel veranderd!

FOEI!!

Schaam je. Ja schaam je diep tamboers over jullie brute kracht. Foei, rammelaars (of wel tamboers van Wilhelmus). De penningmeester ziet er slecht uit van de slapeloze nachten die jullie hem bezorgen. Elke zaterdag zie ik hem met afgezakte schouders en een zorgelijk gezicht naar huis gaan. Zo nu en  dan zie ik dat hij stiekem een traan wegveegt . 

Nee, dan wij, trompettisten, die heus wel kans zien om onze trompet recht te  blazen, maar dat juist niet doen in het belang van de vereniging. Maar jullie tamboers... jullie kunnen beter bedanken en karate gaan beoefenen,  daar is het tenminste toegestaan planken kapot te slaan. Jullie hebben er alleen  maar behagen in dat de penningmeester elke week een schade heeft van 20 tot 30 gulden .

Ik zal het bestuur voorstellen de tamboers blikken bussen en kachel-houtjes te  verstrekken, dan kunnen jullie timmeren en kapotslaan zoveel als je wilt. Het is  toch wel goed waardeloos met jullie, elke zaterdag zijn er mensen bij de Lockhorst aan het sprokkelen (kapot-geslagen stokken natuurlijk). Het plein  heeft in de volksmond al de naam “Sprokkelhorst“. Drie tot vier stokken kapotslaan per repetitie is echt wel de moeite waard.

Ik ben blij dat ik tot de trompettisten behoor; hoewel, leuk is het niet dat van  mijn contributie nieuwe stokken aangeschaft moeten worden .

Geacht bestuur, als ik jullie een raad mag geven. Zet naast de belastingpot nog een pot neer waarin elke tamboer per week 5 gulden moet storten. Ik weet zeker dat de penningmeester dat zal toejuichen .

Sprokkelaar

 

Laatste reacties

  • Leen de Groot Leen de Groot November 10
    Nieuw!! Internet!! "Wat is de nieuwe site mooi geworden. Complimenten Vriendelijke groet, Jullie ere lid Leen de Groot"
  • Peter Peter November 01
    Nieuw!! Internet!! "Leuke column en mooie website, complimenten voor alle vrijwillgers die hier weer uren aan besteed hebben. Dit naast alle andere zaken die ze doen voor…"
  • Melissa Melissa November 01
    Nieuw!! Internet!! "Het begin is er in ieder geval! Site ziet er prachtig uit :)!"