VERSLAG OPTREDEN WILTZ, LUXEMBURG

Friday, 29 May 2015 13:29

Voor de verandering niet een keer Noord-Frankrijk of België, maar Luxemburg en het eerste dat opvalt is hoe netjes alles is in vergelijking met die 2 andere landen.

Het optreden zelf was eigenlijk zoals we van Wilhelmus gewend zijn; Ver in de tweede helft van de stoet en langzaam naar het eindpunt kruipen om vervolgens met 1 uur uitloop te eindigen. Nu klopte die eerste twee zeker, maar dat laatste was eens een keer niet het geval. Planning van de optocht was voorste item half 3 vertrekken, laatste item 5 uur klaar. En ik kan het mis hebben, maar naar mijn weten werd daadwerkelijk het ‘parcours’ om 5 uur weer vrijgegeven. Het kan dus wel Frankrijk en België!

In eerste instantie was het optreden aangenomen als 2-daagse, later teruggebracht tot enkel 2e Pinksterdag met een show en straatoptreden, dat vervolgens weer is teruggebracht tot een kort concert deel met daarna de optocht. Omdat het concert rond het middaguur moest zijn en we door de organisatie in de gelegenheid werden gesteld om te lunchen (ieder kreeg 8 euro aan waarde bonnen), was de aankomst tijd 10 uur ’s morgens. Dus 6 uur in de bus. Best vroeg… als je uit Sliedrecht moet komen. Had ik even geluk dat ik het weekend al tot in de Belgische Ardennen was doorgedrongen! Half 9 het bed uit, 9 uur in de auto en keurig 2 minuten voor de bus aankomen op locatie. Maar dat terzijde.

Na aankomst keurig ontvangen door de organisatie, bonnen gekregen voor de lunch (de worsten gleden met vette broodjes over de toonbank) en een zeer nette locatie gekregen om ons om te kleden. Voor de optocht was ons nog gevraagd een deuntje te spelen bij de omkleedplek (concert deel). Wij zijn ook de beroerdste niet, of laat ik het anders zeggen: ‘zoals contractueel afgesproken’, netjes twee nummers gespeeld voor anderhalve paardenkop en de worstenbroodjes-verkopers. Daarna de bus in onder politie begeleiding voor de start va de optocht boven aan de berg. Na weer wat wachten begon de stoet inderdaad om half 3 te lopen.

Omdat wij nummer 24 van de 32 waren in de optocht, begon het voor ons iets later maar zat onze plichtpleging er wel rond half 5 op (laatste 5 uur binnen). Daarna (enig minpuntje) na net een regenbui over ons heen te hebben gehad, buiten omkleden nabij de bus om vervolgens rond 5 uur weer terug te reizen naar Nederland. De terugreis zelf heb ik dan niet meegemaakt vanwege het eigen vervoer. Geen gezelligheid (en bier) in de bus, maar wel relatief snel thuis en onderweg ook nog kostelijk gegeten bij een AC restaurant.

Ik zeg, geen Frankrijk of België, maar voortaan alleen nog Luxemburg!

Last modified on Friday, 29 May 2015 13:52